More information
Matko Jurić

Bollingerove Linije i Impuls

Ovdje naučite o Bollingerovim Linijama i Impulsu. Bollingerove Linije su tehnički indikatori koji Vam daju osjećaj za očekivan raspon trgovanja te da li su trenutne cijene više ili niže u odnosu na taj raspon. Iz tog razloga one koriste pomični prosjek nekog razdoblja od 14 (srednja linija), pomnože standardnu devijaciju sa dva te je dodaju (gornja linija) i oduzmu od pomičnog prosjeka. To stvori okvir iz kojeg cijene vjerojatno neće izaći. Gornja linija djeluje kao linija otpora, a donja kao linija podrške.

Srednja linija može biti oboje, ovisno na kojoj strani cijene se nalazi.

Impuls je indikator za cijene da se moraju pomaknuti u određenom smjeru. Kada koristite svijećnjake za trgovanje, kao što većina trgovaca koristi, svaki pojedini svijećnjak Vam omogućuje da zaključite o impulsu za razdoblje koje predstavlja. Što je duži svijećnjak i njegovo tijelo, a kraći fitilj u odnosu na tijelo, to je impuls svijećnjaka viši. I obratno, što je kraći svijećnjak i njegovo tijelo, a fitilj duži u odnosu na tijelo, to je impuls svijećnjaka manji.

Kako koristiti Bollingerove linije i impuls sa binarnim opcijama

Kada kombinirate Bollingerove linije i impuls možete donijeti prilično sofisticirana predviđanja o budućem kretanju cijena.

Da biste razumjeli kako to napraviti, molimo pogledajte ovaj grafikon cijena:

Bollinger Bands

Kao što možete vidjeti, dobro, u ovom slučaju njemački burzovni indeks DAX, je u uzlaznom trendu te se trenutno vraća prema svojoj glavnoj liniji trenda.

Ovo je dnevni grafikon, i

  • Svaki svijećnjak predstavlja cijeli dan trgovanja.
  • Crvena linija je glavna linija trenda.
  • Bijela linija je jednostavan pomični prosjek nekog razdoblja od 200 kojeg uzlazni trend prati nekoliko godina.
  • Zelene linije su tri Bollingerove linije.

Sada pobliže pogledajmo zadnjih nekoliko svijećnjaka:

Bollinger Bands

Kao što možete vidjeti, Bollingerove linije su dale vrlo dobre naznake o prošlom kretanju cijena.

Postoje mnogobrojni primjeri kada svijećnjaci dosegnu Bollingerovu krivulju, ali tada promijene smjer i završe ispod linije otpora ili iznad linije podrške koje su formirale Bollingerove linije.

Naoružani tim znanjem, pogledajte posljednji svijećnjak u grafikonu, onaj koji predstavlja današnje kretanje cijena. Kao što možete uočiti iz dugačkog donjeg fitilja, tržište je prvo počelo padati, ali onda je krenulo uzlaznom putanjom. Doseglo je srednju Bollingerovu liniju, pa je čak malo i prešlo. Sudeći prema dosadašnjim reakcijama tržišta nakon dolaska do srednje linije, što često znači da će se okrenuti, ovo je dobra mogućnost za korištenje Ne Diraj ili Najniže opcije.

Kako biste otkrili da li će se cijene ovaj put pridržavati linije otpora, možete skratiti vremensko razdoblje i koristiti analizu momenta.

Ovo je grafikon po satu što znači da sada svaki svijećnjak predstavlja tržišna kretanja u jednom satu. Stoga je današnje trgovanje podijeljeno u nekoliko posljednjih svijećnjaka (crveni pravokutnik). Kao što možete primijetiti, cijene su danas počele padati sa puno impulsa. Nakon toga su porasle sa puno impulsa. Onda, što je otprilike domet kad su se približile Bollingerovoj linije u dnevnom grafikonu, nestalo im je impulsa. Počele su se malo pomicati gore ili dolje, ali nisu davale znakove da će značajnije porasti.

Do drugog ili trećeg svijećnjaka (crvena točka), ovo je zaista jak signal da će se tržište pridržavati Bollingerove linije otpora. Stoga je sigurno za investiranje u Najniže ili u Ne Diraj opcije sa ciljanom cijenom iznad linije otpora. Vodite računa da koristite rok uporabe kasno u istom danu trgovanja zbog različitih vremenskih zona.

S druge strane, kad bi cijene nastavile rasti sa puno impulsa, tada ne trebate investirati u Najniže ili u Ne Diraj opcije.

Kao što možete vidjeti iz ostalih kretanja cijena u danu, ovo bi bila investicija u kojoj biste pobijedili. Kombiniranjem Bollingerovih linija i impulsa ili bilo koje druge razine otpora sa analizom impulsa kao što je bio slučaj u ovom primjeru, dolazi se do relativno sigurne strategije kojom možete pobijediti u visokom postotku svojih trgovanja.Start now

Zaradite novac u tri laka koraka!

Moja metoda ne može se koristiti svugdje. Većina banki i trgovatelja ne zna o čemu se radi. A čak i kad znaju za nju, ne bi ju nikad, ni pod kojim uvjetima, dali običnim ljudima. Zato je važno izabrati pouzdanog licenciranog brokera koji će Vam dopustiti da zaradite novac. Ovo su moja dva omiljena brokera. Registrirajte se kod jednog od njih - ili čak kod oboje. Oba nude besplatne savjete, video tutorijale i osobnog savjetovatelja - potpuno besplatno.

Isprobajte strategiju s demo verzijom:

  HighLow

Highlow Markets Pty Ltd
Licencirani australski broker koji nudi trgovanje s parovima valuta i indeksima. Idealni su za nešto iskusnije trgovatelje.
Moj brzi savjet: Kontaktirajte njihovu podršku i dat će vam demo račun gdje možete sve isprobati s $10000 virtualnog novca.
Minimalni depozit: $50
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Moderan broker s malim zahtijevanim minimalnim ulogom
Moj brzi savjet: Broker omogućuje neprekidno trgovanje, uključujući i vikend, s trgovanjima za samo 1 dolar
Minimalni depozit: $10
 
 


  Marko (188.2.231.*) napisao

?

Jako bih voleo makar jedan mesec toliko da zaradim.Voleo bih znati kako?

  Branko (109.72.104.*) napisao

Svidja mi se objesnjenje.    jos samo Demo racun '' IQ opcija''

Dali postoji predstavnistvo ili broker u Crnoj Gori za 'IQ BINARNU OPCIJU.Hvala.

  lela (31.47.0.*) napisao

Kako doci do toga svega    Binomo

Treba mi pomoc kako ste dosli do toga bil i meni pomogli

  Gordana (212.200.170.*) napisao

upustvo o trgovanju     Nisam još počela a htela bi to raditi

Dopada mise ovaj posao pošto može od kuće da se radi ali neznam toliko na komjuteru sve sam pročitala štoje bilo na srpskom pa bih volela dami neko objasni kako se počinje šta treba da radim dabi nešto zaradila jer novac mije jako potreban a iz kuće nemogu izaći HVALA

  Bojan (185.10.142.*) napisao

Pitanje

Zivim i raidm u Beogradu, jel ima ikakve sanse za zaradom u Srbiji.
I samo mi pojednostavi sta se zapravo radi, bar na tome sto ti toliko zaradjujes?

  Azem (109.175.31.*) napisao

Pomoc!

Mozete li mi pomoci,da i ja to pokusam raditi,ako vam nije problem naravno..Lijep pozdrav

  Jozo (77.119.130.*) napisao

pitanje za posao

Popzdrav matko..
zanima me ovaj internet posao,,
dali je bespltno ili vam treba uplatiti novac,,,,koliko treba da se pocne zaradivati vremena mislim

  Stefan (31.223.145.*) napisao

Poštovanje

Kako ste uspjeli, dobro bi mi doslo tako nesto, jer radim slican posao nekadasnjem vasem a slabo placen, imam 21 godinu, djevojku i gradio bih sebi kucu, al' nemam dovoljno. Recite mi kako ste uspjeli. Hvala Vam. Pozdrav

  Dusica (109.245.174.*) napisao

Pozdrav Marko..    Binatex

Htela bih Te zamoliti da mi ukratko opises kako se mogu pripremiti za trgovinu binarnim opcijama..Mnogo bih mi znacila dodatna zarada pa ako budes u prilici ikako da mi neka uputstva prosledis..Hvala unapred i svako dobro ti zelim. Dusica

  Matko Maric (85.94.123.*) napisao

Binarne opcije - info    IQoptions

Postovani ,

Kao sto pisete u Vasem clanku vidim da ste veoma iskusni u binarnim opcijama i da ste vec iskusili zaradu od toga.
Nakon par dana istrazivanja naiso sam na Vas clanak i odma odlucio da cu i ja poceti da radim na tome ali mi treba savjet od nekoga ko je vec iskusniji u tome i pripremio sam nekoliko pitanja za Vas.
1) nakon godinu dana istrazivanja kriptovaluta i investiranja u njih shvatio sam da sa 10€ investicije ne mogu profitirati. Kolika bi po vasem misljenju trebala biti pocetna investicija u binarnim opcijama ?
2) Kao i u svakim nacinima zarade na internetu pa tako i u ovom postoji strategija koja se koristi. Koja je Vasa strategija sa maksimalnom dobiti ?
3) Koja je najbolja brokerska kuca po Vasem misljenju za pocetnike ?
4) shvatio sam da ne moze preko noci da se zaradi i zanima me koliko je vremena i edukacije potrebno ( sat , dan ,mjesec ) investirati da se pocne zaradjivat ozbiljan novac ?

Nadam se da cete da mi izadjete u susret jer vjerujem zaradi na internet i mislim da bi mogao da se pronadjem u tome kad bi dobio savjet od iskusnijih.

Hvala u napred i nadam se odgovoru u kratkom roku.

S postovanjem ,
Matko Maric

Svi komentari (na novoj stranici)
 
 
 

 Dodajte novi komentar!

Pitajte bilo što ili podijelite svoje iskustvo
Primiti ćete detaljne upute na vaš e-mail.