More information
Matko Jurić

Tehnička Analiza u Binarnim Opcijama

Kao trgovac binarnim opcijama morate predviđati buduća kretanja cijena dobara. U redovnom trgovanju postoje različiti načini kako se to može postići, ali najpoznatija je fundamentalna analiza.

Ova metoda proučava zaradu, dividende, nove proizvode, istraživanja i sl. nekog dobra. Nažalost, fundamentalna analiza nije primjenjiva u binarnim opcijama. Jedini način kako ćete postati uspješan trgovac binarnim opcijama je korištenje tehničke analize.

Kako tehnička analiza može unaprijediti Vaše trgovanje

Što više skratite vremensko razdoblje, to se cijena dobra kreće slučajnije i nepravilnije. Ta kretanja više nisu pod utjecajem osnovnih, fundamentalnih razloga već su rezultat slučajnih, nepredvidljivih događaja koji utječu na odnos ponude i potražnje.

Netko može poželjeti kupiti dionicu jer ima viška novaca, netko drugi je želi prodati jer mu novac treba. Takvi događaji nisu uvijek logični i previše su slučajni da bi se mogli predvidjeti.
Trgovci su stoga došli do načina kako da se nose sa jedinstvenim izazovima slučajnih promjena cijena: Tehnička analiza.

Tehnička analiza se bazira na tri temeljne pretpostavke o tržištu i kretanju cijena:

1. Tržišna kretanja sve uzimaju u obzir i uključuju u cijenu

Cijena već odražava sve bitne informacije koje utječu na cijenu nekog dobra. Zbog toga nije važno poznavati osnovne, fundamentalne informacije o dobru. Analizirajući cijenu, trgovac može doznati što investitori misle o dobru te u kojem smjeru će se kretati cijena u budućnosti.

2. Cijene se kreću u trendovima

Tehnički analitičari vjeruju da se cijene kreću u trendovima. Trendovi su cikcak pokreti u određenom smjeru, da li gore, dolje ili postrance. Tijekom različitog vremenskog perioda neko dobro može proći kroz više trendova u isto vrijeme, često čak i kroz trendove u različitim smjerovima.

3. Povijest ima tendenciju ponavljanja

Treće, investitori će ponoviti ponašanje investitora prije njih. To znači da, iako su tržišna kretanja slučajna i iracionalna, može ih se predvidjeti ukoliko trgovac uoči uzorke i iz njih izvuče prave zaključke. Dva rezultata ove pretpostavke su trend analiza i obrasci svijećnjaka.

Drugim riječima, tehnički analitičari ignoriraju pitanje zašto će se cijena kretati prema gore ili prema dolje. Umjesto toga se fokusiraju na jednostavnu izjavu da su se slična kretanja cijena događala i ranije te da su u većini slučajeva izazvala sličan rezultat. Stoga trgovac može pretpostaviti da će se isti rezultat ponoviti i ovoga puta, te investirati u tu pretpostavku.

Dobro investiranje, pogotovo u takvom kratkom vremenskom razdoblju kao što je slučaj sa binarnim opcijama, je doslovce nemoguće bez tehničke analize. Zbog toga svaki novi trgovac mora uložiti mnogo vremena kako bi savladao osnove tehničke analize. Svaka uspješna strategija trgovanja binarnim opcijama mora biti bazirana na tehničkoj analizi.

Zašto fundamentalna analiza ne radi sa binarnim opcijama

Dok fundamentalna analiza može predvidjeti da li će cijena nekog dobra rasti ili padati u razdoblju od sljedećih nekoliko godina, ona ne može predvidjeti da li će cijena ovog trenutka rasti ili padati. Čak i kada ima nove vijesti, fundamentalna analiza ne može predvidjeti koliko će budući rast profita utjecati na rast cijene dionice danas, na primjer.

To znači da Vi kao trgovac binarnim opcijama morate odbaciti sve klasične pretpostavke o trgovanju dionicama preko odbora. Ne možete nikad predvidjeti rast cijena dionica samo zato jer poduzeće ima odlične proizvode i lojalnu bazu potrošača u porastu. Takve stvari neće utjecati na cijenu dionice u vremenskom roku koje je relevantno za binarne opcije.

Kao što možete vidjeti ako pogledate kako se cijene dionica kroz povijest kolebaju, čak će i najbolje dionice imati periode opadanja cijena, a čak i najgore dionice će imati periode kada su im cijene u porastu.Start now

Zaradite novac u tri laka koraka!

Moja metoda ne može se koristiti svugdje. Većina banki i trgovatelja ne zna o čemu se radi. A čak i kad znaju za nju, ne bi ju nikad, ni pod kojim uvjetima, dali običnim ljudima. Zato je važno izabrati pouzdanog licenciranog brokera koji će Vam dopustiti da zaradite novac. Ovo su moja dva omiljena brokera. Registrirajte se kod jednog od njih - ili čak kod oboje. Oba nude besplatne savjete, video tutorijale i osobnog savjetovatelja - potpuno besplatno.

Isprobajte strategiju s demo verzijom:

  HighLow

Highlow Markets Pty Ltd
Licencirani australski broker koji nudi trgovanje s parovima valuta i indeksima. Idealni su za nešto iskusnije trgovatelje.
Moj brzi savjet: Kontaktirajte njihovu podršku i dat će vam demo račun gdje možete sve isprobati s $10000 virtualnog novca.
Minimalni depozit: $50
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Moderan broker s malim zahtijevanim minimalnim ulogom
Moj brzi savjet: Broker omogućuje neprekidno trgovanje, uključujući i vikend, s trgovanjima za samo 1 dolar
Minimalni depozit: $10
 
 


  Marko (188.2.231.*) napisao

?

Jako bih voleo makar jedan mesec toliko da zaradim.Voleo bih znati kako?

  Branko (109.72.104.*) napisao

Svidja mi se objesnjenje.    jos samo Demo racun '' IQ opcija''

Dali postoji predstavnistvo ili broker u Crnoj Gori za 'IQ BINARNU OPCIJU.Hvala.

  lela (31.47.0.*) napisao

Kako doci do toga svega    Binomo

Treba mi pomoc kako ste dosli do toga bil i meni pomogli

  Gordana (212.200.170.*) napisao

upustvo o trgovanju     Nisam još počela a htela bi to raditi

Dopada mise ovaj posao pošto može od kuće da se radi ali neznam toliko na komjuteru sve sam pročitala štoje bilo na srpskom pa bih volela dami neko objasni kako se počinje šta treba da radim dabi nešto zaradila jer novac mije jako potreban a iz kuće nemogu izaći HVALA

  Bojan (185.10.142.*) napisao

Pitanje

Zivim i raidm u Beogradu, jel ima ikakve sanse za zaradom u Srbiji.
I samo mi pojednostavi sta se zapravo radi, bar na tome sto ti toliko zaradjujes?

  Azem (109.175.31.*) napisao

Pomoc!

Mozete li mi pomoci,da i ja to pokusam raditi,ako vam nije problem naravno..Lijep pozdrav

  Jozo (77.119.130.*) napisao

pitanje za posao

Popzdrav matko..
zanima me ovaj internet posao,,
dali je bespltno ili vam treba uplatiti novac,,,,koliko treba da se pocne zaradivati vremena mislim

  Stefan (31.223.145.*) napisao

Poštovanje

Kako ste uspjeli, dobro bi mi doslo tako nesto, jer radim slican posao nekadasnjem vasem a slabo placen, imam 21 godinu, djevojku i gradio bih sebi kucu, al' nemam dovoljno. Recite mi kako ste uspjeli. Hvala Vam. Pozdrav

  Dusica (109.245.174.*) napisao

Pozdrav Marko..    Binatex

Htela bih Te zamoliti da mi ukratko opises kako se mogu pripremiti za trgovinu binarnim opcijama..Mnogo bih mi znacila dodatna zarada pa ako budes u prilici ikako da mi neka uputstva prosledis..Hvala unapred i svako dobro ti zelim. Dusica

  Matko Maric (85.94.123.*) napisao

Binarne opcije - info    IQoptions

Postovani ,

Kao sto pisete u Vasem clanku vidim da ste veoma iskusni u binarnim opcijama i da ste vec iskusili zaradu od toga.
Nakon par dana istrazivanja naiso sam na Vas clanak i odma odlucio da cu i ja poceti da radim na tome ali mi treba savjet od nekoga ko je vec iskusniji u tome i pripremio sam nekoliko pitanja za Vas.
1) nakon godinu dana istrazivanja kriptovaluta i investiranja u njih shvatio sam da sa 10€ investicije ne mogu profitirati. Kolika bi po vasem misljenju trebala biti pocetna investicija u binarnim opcijama ?
2) Kao i u svakim nacinima zarade na internetu pa tako i u ovom postoji strategija koja se koristi. Koja je Vasa strategija sa maksimalnom dobiti ?
3) Koja je najbolja brokerska kuca po Vasem misljenju za pocetnike ?
4) shvatio sam da ne moze preko noci da se zaradi i zanima me koliko je vremena i edukacije potrebno ( sat , dan ,mjesec ) investirati da se pocne zaradjivat ozbiljan novac ?

Nadam se da cete da mi izadjete u susret jer vjerujem zaradi na internet i mislim da bi mogao da se pronadjem u tome kad bi dobio savjet od iskusnijih.

Hvala u napred i nadam se odgovoru u kratkom roku.

S postovanjem ,
Matko Maric

Svi komentari (na novoj stranici)
 
 
 

 Dodajte novi komentar!

Pitajte bilo što ili podijelite svoje iskustvo
Primiti ćete detaljne upute na vaš e-mail.